Kaliforniska russin - nu hos Kobia
Kobia i samarbete med California Raisins



Kaliforniens russinodlingar håller världsklass. Branschen är väl reglerad och sköts med minimala kemiska ingrepp under odlingsfasen. Med i genomsnitt 300 soldagar per år torkas druvorna i den varma kaliforniska solen. Deras sötma utvecklas naturligt eftersom sockret i druvorna koncentreras vid torkning. Soltorkningen är avgörande för russinens smak och mörka färg, vilket ger en rik karamelliserad smak.
Du hittar nu kaliforniska russin hos Kobia och i samarbete med California Raisins har Kobia R&D tagit fram recept som passar utmärkt till de kaliforniska russinen.
California Select
- Kaliforniskt russin i den större torleken ”select”.
- Fruktigt syrlig och söt smak.
- Fast fruktkött och ett hållbart skal som klarar bearbetning i degar etc.
- Behandlat med GMO-fri vegetabilisk olja för förenklad separering.

Säsongens recept
Recept:
Mazarinkaka med äpple,
kanel och kaliforniska russin
Mjuk, saftig kaka med inspireration av den klassiska apfelstrudeln. Toppad med smuldeg. Servera med vaniljvisp.
Mazarinmassa
01133-DIPLOM MANDELMASSA E-NR FRI, 2000 g
51500-SMÖR NS, 1000 g
15407-SKALÄGG, 500 g
01118-VETEMJÖL VINGA, 200 g
Fyllning
01588-SAGA ÄPPELSYLT MED BITAR +45, 1000 g
00567-ÄPPELKLYFTOR, 1000 g
72531-KANEL MALEN, 100 g
00205-STRÖSOCKER 500, 200 g
03217-LION RUSSIN CALIFORNIA SELECT, 500 g
Smuldegstopping
51500-SMÖR NS, 400 g
05325-HAVREGRYN, 500 g
00205-STRÖSOCKER 500, 400 g
27302-VANILJSOCKER BOURBON 100%, 10 g
Botten
01118-VETEMJÖL VINGA, 1500 g
51500-SMÖR NS, 1000 g
00155-FLORSOCKER PS, 500 g
15407-SKALÄGG, 90 g
Blanda ingredienserna till bottnen. Lägg i kyl i ca 30 min. Kavla ut på ca 3 mm, nagga. Stick ut med 16-18 cm ring. Blanda smör lite i taget i mandelmassan med vinge. Tillsätt ägg lite i taget. Blanda i vetemjöl på låg hastighet i ca 1 min. Stryk på äppelsylten på bottnen. Blanda äpple, socker, kanel och russin. Fördela ut på bottnen med sylt. Häll på smeten till hälften av ringen. Strö på toppingen. Baka av på 180°C i 30-40 min. Låt svalna.
Recept:
Kavlad saffransbulle med Tosca och kaliforniska russin
Frasigt lyxig saffranswienerbulle fylld med mandelfyllning och russin som smaksatts med rom. Toppad med en enkel knäckig mandel/russin-tosca.
Saffransvetedeg
VATTEN, 1000 g
02100-ABDON VETEMJÖL STARKE, 2400 g
01725-MJÖLKPULVER KOBIMILK, 50 g
51500-SMÖR NS, 400 g
00205-STRÖSOCKER 500, 400 g
10993-FÄRSKJÄST ZYMAROM FT, 100 g
01908-KOBIA SAFFRANSEXTRAKT, 70 g
26120-BAGERISALT, 20 g
Till inkavling
65801.SMÖR CROISSANT 82%, 1000 g
Fyllning
02338-SAGA FYLLNING MANDEL, 1100 g
03217-LION RUSSIN CALIFORNIA SELECT, 300 g
95071-SMAKPASTA JAMAICA ROM, 10 g
VATTEN, 50 g
Topping
44004-FLORENTINERPULVER BIENEX, 600 g
42004-MANDEL SKALAD HYVLAD, 300 g
03217-LION RUSSIN CALIFORNIA SELECT, 200 g
Blanda alla ingredienser i 20 min på låg hastighet. Kavla ut degen lite och lägg på en planka. Sätt in i frysen i ca 60 min. Kavla in smöret och gör ett fyrslag. Sätt in den kavlade degen i kylen i ca 30 min. Blanda russin, smakpasta och vatten till fyllningen och låt stå i ca 30 min. Kavla ut degen på ca 4mm. Bred ut mandelfyllningen och fördela ut russinblandningen. Rulla ihop degen och skär snäckor. Jäs bullarna i ca 60 min. Blanda ingredienserna till topping. Toppa de färdigjästa bullarna och baka av på 210°C i ca 12 min.
Vi finns här för dig!
Våra experter finns här om du vill fveta mer om Kaliforniska russin och deras användningsområden.
