Skip to content

Tjänster och lösningar för aktörer i alla storlekar

sortiment-kobia

Vi erbjuder ihop med lokala och internationella producenter en unik mix av produkter, tjänster och kunskap inom områden som Hantverksbageri, Konditori, Hantverksglass, Konfektyr och Choklad.

butiksbageri-kobia

Med över 100 års erfarenhet som leverantör av produkter till bageri- och konditorimarknaden är en av Sveriges ledande inom området. Vi är certifierade inom BRC i lager och distribution och har ett brett utbud av produkter och tjänster.

livsmedelsindustri-kobia

Som en del av Leipurin Group och systerbolag till Kebelco är vi en stark aktör inom råvaror till olika segment inom livsmedelsindustrin.
menu-rnd-glaze
På Kobia R&D Center utvecklar vi både produkter och kunskaper.

rnd-kobia

Möt Kobias produktspecialister.

menu-rnd-receptservice

Kobia Receptservice – En exceptionell tjänst för kalkyl, märkning och receptbibliotek. Utvecklad för bagerier och konditorier.
marsipanfabriken-kobia
Marsipanfabriken
Marsipanfabriken är vårt hjärta. Vi startade vår egen tillverkning i Tyresö på 70-talet och idag har vi en toppmodern BRC-certifierad anläggning.
Kobia
sortiment-kobia
Kobia en del av Leipurin Group, en Aspo-ägd företagsgrupp med säte i Finland och verksamhet i hela östersjöregionen.
Historia
historia-kobia
Vi grundades 1918 i Sverige och vi har sedan dess försett bagare och konditorer med både kvalitetsråvaror och ypperlig service.
Kontor och lager

STOCKHOLM
Mediavägen 2 
135 48 Tyresö

GÖTEBORG
Gustaf Melins gata 2
421 31 Västra Frölunda

HÄSSLEHOLM
Stjärnfallsvägen 2
281 43 Hässleholm

Kaliforniska russin - nu hos Kobia

Kobia i samarbete med California Raisins

Calif-russin-samarbete
Russin-äpple-höst
Russin-saffran-jul

Kaliforniens russinodlingar håller världsklass. Branschen är väl reglerad och sköts med minimala kemiska ingrepp under odlingsfasen. Med i genomsnitt 300 soldagar per år torkas druvorna i den varma kaliforniska solen. Deras sötma utvecklas naturligt eftersom sockret i druvorna koncentreras vid torkning. Soltorkningen är avgörande för russinens smak och mörka färg, vilket ger en rik karamelliserad smak.

Du hittar nu kaliforniska russin hos Kobia och i samarbete med California Raisins har Kobia R&D tagit fram recept som passar utmärkt till de kaliforniska russinen.

Från Lion

California Select


  • Kaliforniskt russin i den större torleken ”select”. 
  • Fruktigt syrlig och söt smak.
  • Fast fruktkött och ett hållbart skal som klarar bearbetning i degar etc.
  • Behandlat med GMO-fri vegetabilisk olja för förenklad separering.
03217
Kobia R&D

Säsongens recept

Recept:
Mazarinkaka med äpple,
kanel och kaliforniska russin

Russin-äpple-höst
Mjuk, saftig kaka med inspireration av den klassiska apfelstrudeln. Toppad med smuldeg. Servera med vaniljvisp.

Mazarinmassa
01133-DIPLOM MANDELMASSA E-NR FRI, 2000 g
51500-SMÖR NS, 1000 g
15407-SKALÄGG, 500 g
01118-VETEMJÖL VINGA, 200 g

Fyllning
01588-SAGA ÄPPELSYLT MED BITAR +45, 1000 g
00567-ÄPPELKLYFTOR, 1000 g
72531-KANEL MALEN, 100 g
00205-STRÖSOCKER 500, 200 g
03217-LION RUSSIN CALIFORNIA SELECT, 500 g

Smuldegstopping
51500-SMÖR NS, 400 g
05325-HAVREGRYN, 500 g
00205-STRÖSOCKER 500, 400 g
27302-VANILJSOCKER BOURBON 100%, 10 g

Botten
01118-VETEMJÖL VINGA, 1500 g
51500-SMÖR NS, 1000 g
00155-FLORSOCKER PS, 500 g
15407-SKALÄGG, 90 g

Blanda ingredienserna till bottnen. Lägg i kyl i ca 30 min. Kavla ut på ca 3 mm, nagga. Stick ut med 16-18 cm ring. Blanda smör lite i taget i mandelmassan med vinge. Tillsätt ägg lite i taget. Blanda i vetemjöl på låg hastighet i ca 1 min. Stryk på äppelsylten på bottnen. Blanda äpple, socker, kanel och russin. Fördela ut på bottnen med sylt. Häll på smeten till hälften av ringen. Strö på toppingen. Baka av på 180°C i 30-40 min. Låt svalna.

Recept:
Kavlad saffransbulle med Tosca och kaliforniska russin

Russin-saffran-jul
Frasigt lyxig saffranswienerbulle fylld med mandelfyllning och russin som smaksatts med rom. Toppad med en enkel knäckig mandel/russin-tosca.

Saffransvetedeg
VATTEN, 1000 g
02100-ABDON VETEMJÖL STARKE, 2400 g
01725-MJÖLKPULVER KOBIMILK, 50 g
51500-SMÖR NS, 400 g
00205-STRÖSOCKER 500, 400 g
10993-FÄRSKJÄST ZYMAROM FT, 100 g
01908-KOBIA SAFFRANSEXTRAKT, 70 g
26120-BAGERISALT, 20 g

Till inkavling
65801.SMÖR CROISSANT 82%, 1000 g

Fyllning
02338-SAGA FYLLNING MANDEL, 1100 g
03217-LION RUSSIN CALIFORNIA SELECT, 300 g
95071-SMAKPASTA JAMAICA ROM, 10 g
VATTEN, 50 g

Topping
44004-FLORENTINERPULVER BIENEX, 600 g
42004-MANDEL SKALAD HYVLAD, 300 g
03217-LION RUSSIN CALIFORNIA SELECT, 200 g

Blanda alla ingredienser i 20 min på låg hastighet. Kavla ut degen lite och lägg på en planka. Sätt in i frysen i ca 60 min. Kavla in smöret och gör ett fyrslag. Sätt in den kavlade degen i kylen i ca 30 min. Blanda russin, smakpasta och vatten till fyllningen och låt stå i ca 30 min. Kavla ut degen på ca 4mm. Bred ut mandelfyllningen och fördela ut russinblandningen. Rulla ihop degen och skär snäckor. Jäs bullarna i ca 60 min. Blanda ingredienserna till topping. Toppa de färdigjästa bullarna och baka av på 210°C i ca 12 min.


Vi finns här för dig!

Våra experter finns här om du vill fveta mer om Kaliforniska russin och deras användningsområden.

 Headshot

R&D Bageri

Ronny Björklund

+46 8 682 72 27

ronny.bjorklund@kobia.se
Order och Receptservice

Läs mer om det kaliforniska russinet

Kobia-ehandel-banner-2