Skip to content

Tjänster och lösningar för aktörer i alla storlekar

sortiment-kobia

Vi erbjuder ihop med lokala och internationella producenter en unik mix av produkter, tjänster och kunskap inom områden som Hantverksbageri, Konditori, Hantverksglass, Konfektyr och Choklad.

butiksbageri-kobia

Med över 100 års erfarenhet som leverantör av produkter till bageri- och konditorimarknaden är en av Sveriges ledande inom området. Vi är certifierade inom BRC i lager och distribution och har ett brett utbud av produkter och tjänster.

livsmedelsindustri-kobia

Som en del av Leipurin Group och systerbolag till Kebelco är vi en stark aktör inom råvaror till olika segment inom livsmedelsindustrin.
menu-rnd-glaze
På Kobia R&D Center utvecklar vi både produkter och kunskaper.

rnd-kobia

Möt Kobias produktspecialister.

menu-rnd-receptservice

Kobia Receptservice – En exceptionell tjänst för kalkyl, märkning och receptbibliotek. Utvecklad för bagerier och konditorier.
marsipanfabriken-kobia
Marsipanfabriken
Marsipanfabriken är vårt hjärta. Vi startade vår egen tillverkning i Tyresö på 70-talet och idag har vi en toppmodern BRC-certifierad anläggning.
Kobia
sortiment-kobia
Kobia en del av Leipurin Group, en Aspo-ägd företagsgrupp med säte i Finland och verksamhet i hela östersjöregionen.
Historia
historia-kobia
Vi grundades 1918 i Sverige och vi har sedan dess försett bagare och konditorer med både kvalitetsråvaror och ypperlig service.
Kontor och lager

STOCKHOLM
Mediavägen 2 
135 48 Tyresö

GÖTEBORG
Gustaf Melins gata 2
421 31 Västra Frölunda

HÄSSLEHOLM
Stjärnfallsvägen 2
281 43 Hässleholm
Toimialat

Food service

Sujuva kumppani toimialalle

Sortiment

Allt för hantverks­glass och gelato

Kobia-gelato

Lägg till gelato till ditt utbud – enkelt och smidigt

Tillsammans med PreGel, en världsledande leverantör av gelatoprodukter, erbjuder vi erfarna som nybörjare inom gelato möjligheten att få en lönsam och smidig försäljning av glass. 

Kobia saluför hela sortimentet från italienska PreGel, tillsammans med alla övriga ingredienser och råvaror du behöver för gelato. Exempelvis puréer från Boiron, smakpastor från Dreidoppel, emballage och tillbehör som toppings, choklad, kakao, fryst frukt, bär eller nötter. Vi distribuerar till hela Sverige. 

 

Exempel på vad vi erbjuder

Kobia-gelato-tillverkning-1

Färskvaror och basprodukter

Du som vill jobba helt från grunden med din hantverksglass hittar färskvaruprodukter som grädde, mjölk och yoghurt hos oss ihop med basprodukter för hantverksglass som mjölkpulver, dextros och torrglykos.

Kobia-gelato-bas

Glassbaser och hjälpartiklar

Produkter för rationell produktion och hjälp-artiklar som varm- och kallbaser, texturgivare och emulgatorer

Kobia-gelato

Smaksättare

Här hittar du premiumprodukter som pistagepasta, tahiti-vaniljpasta och piemonte hasselnötspasta. Vi har även smaksättare för glass som puréer, fruktbaser och glasspastor, vaniljstänger, choklad och kakao.

Kobia-gelato-servering

Toppings, såser och strukturgivare

Vi har en mängd olika topping och såser för gelato. Här hittar du även produkter som ripplas ner i glassen för smak och struktur, exempelvis kaksmulor eller fruktkompotter.

Leipurin_brand_photos_gelato_01_bonus-414336-edited

Våfflor och tillbehör

Vi har alla kringartiklar som behövs för servering och försäljning av hantverksglass. Portionsbägare, större bägare, glass-spadar och andra serveringsartiklar. Strutar, våfflor och strössel.

Gelato-experterna till din hjälp

Utöver en kunnig säljkår och stöd från PreGel så kan vi i uppstartsfasen av en glassproduktion erbjuda extra stöd på plats av våra experter. 
 Headshot

Lead Säljsupport

Pierre Ekelöf

+46 8 682 72 31

pierre.ekelof@kobia.se
 Headshot

R&D Bageri

Ronny Björklund

+46 8 682 72 27

ronny.bjorklund@kobia.se
gelato-factory-roberts-coffee-leipurin

Robert's Coffee Gelato Factory

Ensimmäisenä kahvilaketjuna aitoa gelatoa Suomessa

Vår gelato­tjänst

Tre steg till rätt glass

Leipurin_brand_photos_gelato_04

Varm- eller kallprocess? 
Gelato kan du göra på två sätt. PreGel har baser för både kall- och varmprocess. Den kalla passar bra vid framställning i mindre skala med snabb omsättning. Den varmprocessade glassen kräver pastörisator men ger då en fylligare glass med längre hållbarhet och bättre ekonomi. Till sorbet använder man enbart kallprocessade baser.  

Smaksättning
När du blandat glassbaserna smaksätter du dom på olika sätt. Här finns det antingen PreGel Glasspasta/Classic Paste som används till vanilj, nöt- eller choklad. PreGel Fruktpasta/Forte Frutta finns i många smaker och används till fruktsmakande glass. Du kan även smaksätta mer avancerat med Boiron fruktpuréer eller smakpastor från Dreidoppel.

Gör klart glassen
Nu ska glassen köras i glassfrysaren. Det tar ca 8 minuter för en batch att förvandlas till glass. När du tömmer ut den färdiga glassen ur maskinen finns möjlighet att ytterligare dekorera och smaksätta genom att vända i PreGel toppings eller Arabeschi, som är riktigt högkvalitativa toppings i frukt, nöt- eller chokadsmaker. Därefter chockfryser du glassen för bästa hållbarhet. 

Våra gelato-partners

partner-logo-pregel

Tutustu gelato-kumppaneihimme

Är du intresserad av gelato? Lämna ett meddelande eller kontakta oss.

 Headshot

Försäljning och Kundservice

010-206 77 95

order@kobia.se