Skip to content

Tjänster och lösningar för aktörer i alla storlekar

sortiment-kobia

Vi erbjuder ihop med lokala och internationella producenter en unik mix av produkter, tjänster och kunskap inom områden som Hantverksbageri, Konditori, Hantverksglass, Konfektyr och Choklad.

butiksbageri-kobia

Med över 100 års erfarenhet som leverantör av produkter till bageri- och konditorimarknaden är en av Sveriges ledande inom området. Vi är certifierade inom BRC i lager och distribution och har ett brett utbud av produkter och tjänster.

livsmedelsindustri-kobia

Som en del av Leipurin Group och systerbolag till Kebelco är vi en stark aktör inom råvaror till olika segment inom livsmedelsindustrin.
menu-rnd-glaze
På Kobia R&D Center utvecklar vi både produkter och kunskaper.

rnd-kobia

Möt Kobias produktspecialister.

menu-rnd-receptservice

Kobia Receptservice – En exceptionell tjänst för kalkyl, märkning och receptbibliotek. Utvecklad för bagerier och konditorier.
marsipanfabriken-kobia
Marsipanfabriken
Marsipanfabriken är vårt hjärta. Vi startade vår egen tillverkning i Tyresö på 70-talet och idag har vi en toppmodern BRC-certifierad anläggning.
Kobia
sortiment-kobia
Kobia en del av Leipurin Group, en Aspo-ägd företagsgrupp med säte i Finland och verksamhet i hela östersjöregionen.
Historia
historia-kobia
Vi grundades 1918 i Sverige och vi har sedan dess försett bagare och konditorer med både kvalitetsråvaror och ypperlig service.
Kontor och lager

STOCKHOLM
Mediavägen 2 
135 48 Tyresö

GÖTEBORG
Gustaf Melins gata 2
421 31 Västra Frölunda

HÄSSLEHOLM
Stjärnfallsvägen 2
281 43 Hässleholm
Kobia-new-johan-Lindberg-crop

Välkommen Johan Lindberg - ny inköpschef

I september 2025 tillsattes en ny inköpschef för Kobia, vi välkomnar Johan Lindberg!


Kobia-new-johan-Lindberg

Johan, beskriv din bakgrund i branschen
Min karriär inom bageri startade 1998 då jag började jobba på lagret hos Norlander Food. innan dess hade jag jobbat på både Arla och Menigo i några år. Kopplingen till Norlander var väldigt naturlig då jag växt upp med denna familj sedan jag var två år gammal. Efter ett år på lagret blev jag erbjuden en innesäljartjänst och året därefter fick jag en utesäljartjänst som övergick till ett regionsansvar för både Göteborg och Norrland. Efter fem år övergick denna tjänst till en säljcoachroll för Sverige. 2006 förvärvade Zeelandia Norlander Food och då fortsatte anställningen med en KAM roll inom koncernen.

De sista fem åren jobbade jag inom Zeelandia delvis som industriansvarig men i första hand som Din Bagare-ansvarig. 2018 gick Din bagare ut med att de sökte en inköpare för grupperingen och denna roll sökte jag och fick. Detta var en roll som jag sedan hade i sju år. I februari i år så tackade jag ja till inköpschefsrollen på Kobia/Leipurin.
 
Vad fick dig intresserad av din nya tjänst på Kobia och Leipurin Group? 
Det är en spännande koncern och företag att jobba för i ett expansivt skede med mycket spännande saker som händer framöver.
 
Vilka kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter att vara? 
Min huvudsakliga uppgift kommer vara att förhandla avtal för Kobia. Det andra ansvarsområdet är att hålla sortimentet uppdaterat med i första hand hjälp från vårt fantastiska R&D team.
Även strategiskt inköpsarbete i Leipurin koncernen kommer att tillkomma på sikt.
 
Hur har dina veckor på Kobia känts hittills? 
Intensiva och väldigt givande och roliga. Jag trivs som fisken i vattnet!
 
Vad ser du mest fram emot i din nya roll? 
Att utveckla Kobias och hela koncernens affärer med både kunder och samarbetspartners. Målsättningen är att i förlängningen skapa de bästa förutsättningarna för våra kunder.

Vi önskar Johan varmt välkommen till Kobia och Leipurin-teamet!

 

Relaterade artiklar