Skip to content

Tjänster och lösningar för aktörer i alla storlekar

sortiment-kobia

Vi erbjuder ihop med lokala och internationella producenter en unik mix av produkter, tjänster och kunskap inom områden som Hantverksbageri, Konditori, Hantverksglass, Konfektyr och Choklad.

butiksbageri-kobia

Med över 100 års erfarenhet som leverantör av produkter till bageri- och konditorimarknaden är en av Sveriges ledande inom området. Vi är certifierade inom BRC i lager och distribution och har ett brett utbud av produkter och tjänster.

livsmedelsindustri-kobia

Som en del av Leipurin Group och systerbolag till Kebelco är vi en stark aktör inom råvaror till olika segment inom livsmedelsindustrin.
menu-rnd-glaze
På Kobia R&D Center utvecklar vi både produkter och kunskaper.

rnd-kobia

Möt Kobias produktspecialister.

menu-rnd-receptservice

Kobia Receptservice – En exceptionell tjänst för kalkyl, märkning och receptbibliotek. Utvecklad för bagerier och konditorier.
marsipanfabriken-kobia
Marsipanfabriken
Marsipanfabriken är vårt hjärta. Vi startade vår egen tillverkning i Tyresö på 70-talet och idag har vi en toppmodern BRC-certifierad anläggning.
Kobia
sortiment-kobia
Kobia en del av Leipurin Group, en Aspo-ägd företagsgrupp med säte i Finland och verksamhet i hela östersjöregionen.
Historia
historia-kobia
Vi grundades 1918 i Sverige och vi har sedan dess försett bagare och konditorer med både kvalitetsråvaror och ypperlig service.
Kontor och lager

STOCKHOLM
Mediavägen 2 
135 48 Tyresö

GÖTEBORG
Gustaf Melins gata 2
421 31 Västra Frölunda

HÄSSLEHOLM
Stjärnfallsvägen 2
281 43 Hässleholm

Andreas Nyman - ny VD på Kobia från 1 maj

Vi välkomnar Andreas Nyman som ny VD på Kobia och landschef för Leipurin Sverige den 1 maj 2023

Kobia och Leipurin välkomnar den 1 maj Andreas Nyman som VD på Kobia och landschef för Leipurin Sverige. Andreas har tidigare bakgrund inom stora aktörer i livsmedelsbranschen och dagligvaruhandel i både grossist- och leverantörsled. Sedan 2019 har han lett ekonomifunktionen i Kobia och varit en drivande kraft i integrationen av Kobia i Leipurin.

Vi fick en snabb intervju med Andreas där han fick berätta om sina tankar kring sitt nya uppdrag.

andreas-breddare-kobia

 

Vad har du för bakgrund i branschen och på Kobia?

– De senaste 13 åren har jag arbetat med livsmedel på sätt eller annat. Min bakgrund är från dagligvaruhandeln från både grossist, Axfood och leverantör, Paulig Group. Jag började på Kobia i mars 2019 och har fram till nu lett ekonomifunktionen i bolaget. En stor del av min tid de senaste två åren har jag spenderat med försäljningen av Kobia till finska Leipurin Group.

– Medarbetarna i Kobia har en stor kunskap i branschen och är väldigt dedikerade. Kobia som företag har stor potential att vidareutvecklas och tillsammans med våra nya ägare i Leipurin sedan i höstas fortsätter nu en väldigt spännande resa framåt!

 

Berätta något om dig själv, vad tycker du om att göra på din fritid?

– Jag är finlandssvensk och flyttade till Sverige 2007. Jag är gift, har tre barn och min stora passion på fritiden är matlagning, jag spenderar väldigt mycket tid i köket.

 

Hur ser dina tankar om branschen ut, vad tror du kommer vara mest viktigt att fokusera på för Kobia och för branschen generellt den närmsta tiden?

– Bagerier och konditorier har genomgått tuffa tider det senaste året, eller egentligen de senaste åren. Pandemin drabbade oss och många av våra kunder hårt då det var svårt att träffas fysiskt. Efter pandemin bröt kriget i Ukraina ut med diverse utmaningar på tillgångssidan med rusande råvaru- och energipriser som följd.

– Vi upplever hög inflation inte bara från råvaror, utan generellt, på nivåer som vi inte upplevt de senaste decennierna. P.g.a. detta stiger räntorna vilket kapar det ekonomiska utrymmet för konsumenterna. Allt detta behöver vi tillsammans med samarbetspartners och kunder hantera. Vår bransch har låga marginaler och buffertarna är ofta små.

 

Har du något du vill hälsa våra kunder och samarbetspartners?

– I min tidigare roll inom ekonomi på Kobia har jag inte haft så mycket kontakt med våra kunder. Jag ser verkligen fram emot att nu få träffa både kunder och samarbetspartners för att få en bättre bild av vilka gemensamma utmaningar och möjligheter vi har i branschen. Vår uppgift på Kobia är att stärka våra kunders konkurrenskraft vilket vi genom våra dedikerade medarbetare kommer att fortsätta med.

– Integrationen av Kobia som en del av Leipurin fortsätter och jag är övertygad om att detta i längden kommer att gynna våra kunder på olika sätt.

 


Ulf Malmsten lämnar som VD den sista april efter imponerande 23 år i bolaget. Ulf kommer finnas kvar som Senior Advisor i utvalda uppdrag under en tid framöver.

Relaterade artiklar