Du använder en gammal och utdaterade webbläsare.
Vänligen hämta en säker och modernare webbläsare.
Chrome Ladda ner
Firefox Ladda ner

Jag vill fortsätta till Kobia.se ändå »
Avbryt Sök

Årets Nationalbakelse - Recept och material

Vi har en ny Nationalbakelse! Tävlingen om Årets Nationalbakelse är avgjord.
onsdag 31 juli, 2024

Under Vårfestivalens öppningsdag korades vinnaren av Årets Nationalbakelse. I stor konkurrens mellan sex av Sveriges främsta konditorer fastnade juryn till slut för Pers Kleins recept på bakelse.

Juryns motivering:

"Juryn var enig om att detta klassiska bakverkt, återuppfunnet med en touch av sommarkänsla, är en blivande klassiker. Den harmoniska kombinationen av harmoniska smaker och innovativ presentaion för tankarna till varma sommardagar, och framförallt Nationaldagen. 

Med dess förmåga att förnya det bekanta, och locka fram det nya, är juryn säker på att denna bakelse kommer bli en älskad favorit."

Årets Nationalbakelse Per Klein

Bakelsen består av en rulltårta fylld med jordgubbsmousse och jordgummskräm, toppad med en vispad vaniljpannacotta vackert dekorerad med en blomma av vit choklad toppad med färska jordgubbar. Bakelsen är sedan elegant placerad på ett mördegskex och pudrad med pulver av frystorkade jordgubbar.

Recept och material

Här hittar du Per Kleins originalrecept. 

Här hittar du ett recept på en lite förenklad variant av Årets Nationalbakelse av Pierre Ekelöf på Kobia R&D.

Här finns en skylt med grafiken från Årets Nationalbakelse.

Om Årets Nationalbakelse

Läs mer om bakelsen och initiativet