Årets Nationalbakelse
Branschinitiativet kommer från välkända profilerna Tony Olsson och Magnus Johansson och tävlingen avgörs på Vårfestivalen den 26 april, på Magasin 9 i Stockholm.
Några av de främsta konditorerna har handplockats för att tävla om att ta fram Årets Nationalbakelse och sedan är det upp till alla Sveriges konditorier att hjälpa till att sätta det nya bakverket på den svenska konditorkartan. Målet är att skapa en ny succé som exempelvis Kanelbulles Dag eller Semlan.
TÄVLANDE KONDITORER:
Frida Bäcke - Socker Sucker
VM guld 2018, Konditorernas konditor 2022, Kocklandslaget
@pastryfrida
Sara Aasum Hultberg – Frilans
Årets Konditor 2014
@saraaasumhultberg
Per Klein – Lundbergs Konditori Gröndal
Årets Konditor 2003
@konditorperklein
Cecilia Andersson – Grytsbergs Säteri
Årets Konditor 2012
@ceciliakonditor
Joel Lindqvist – Malmö Chokladfabrik
Årets Dessertmästare 2014
@pastrybyjoellindqvist
Josefine Pagander – Gothia Towers
Årets Konditor 2022
@josefinepagander
Vinnarbakelsen
För att hjälpa till att göra årets vinnande Nationalbakelse till en försäljningssuccé tillgänglig för alla att baka kommer vi efter tävlingens avslut publicera originalrecept, recept kopplat till de produkter vi erbjuder i sortimentet samt recept med anpassade svårighetsgrader men med samma goda smaker som originalreceptet, detta för att precis alla typer av konditorier ska kunna erbjuda bakelsen och bidra till den nya traditionen.
Olika former av promotionmaterial kommer finnas tillgängligt och tillhandahålls av din säljare.
Läs mer om tävlingen och initiativet här: https://xn--vrfestivalen-tcb.se/press/