Du använder en gammal och utdaterade webbläsare.
Vänligen hämta en säker och modernare webbläsare.
Chrome Ladda ner
Firefox Ladda ner

Jag vill fortsätta till Kobia.se ändå »
Avbryt Sök

Marsipanfabriken - Vår egen produktion

Marsipanfabriken är vårt hjärta. Vi startade vår egen tillverkning i Tyresö på 70-talet och idag har vi en toppmodern BRC-certifierad anläggning. Här tillverkar vi förutom marsipan även vaniljkräm, mandelmassa och kaffebrödsfyllningar till bageri- och konditoribranschen. Anläggningen drivs av fossilfri el och alla skalrester från mandeln går till produktion av biogas.

Kort om vår gröna marsipantillverkning:

Historien om vår egentillverkade marsipan är lång och har varit kantad av många utmaningar. En så enkel produkt kan man tycka, men den lilla mandeln som står i centrum när det kommer till just marsipan är en minst sagt komplex råvara. Kvaliteten varierar efter säsong och växtförhållanden och kräver regelbundna kvalitetstester och mätningar. Till exempel för mycket vatten i mandeln ger en klibbig marsipan, för lite en torr och smulig. Här spelar driftslaboratoriet en stor roll och vi mäter hela tiden mandelkvaliteten och har utvecklat olika metoder för att hantera variationer för den levande råvaran.

Lite enklare, men ändå inte problemfritt är den huvudsakliga råvaran, socker. Svenskt betsocker är det som används i Diplom kavlingsmarzipan. För att få det allra bästa resultatet så slår vi det själva till florsocker. En mycket viktig process då det färskslagna florsockret har många fördelar i slutprodukten.

Själva produktionen av marsipan är en process som kräver erfarenhet och fingertoppskänsla. Samspelet mellan de olika stegen i framtagningen är otroligt viktig och här ligger det ett stort ansvar på personerna bakom. Tur då att den med kortast erfarenhet av marsipan i vår fabrik har jobbat med det i tio år.

Pratar man marsipan och miljö är vår kavlingsmarsipan sedan 2018 extra grön. Och med grön menar vi i detta fall själva sättet den är producerad på. Den oljepanna som tidigare bland annat värmde vattnet och försåg mandelskalaren med ånga är utbytt till en bio-pelletpanna och elen till hela maskinparken är ”grön” från vattenkraft. En annan miljöfördel är de bruna skalen från mandeln som samlas ihop och skickas på rötning till biogasproduktion i Högdalen i södra Stockholm.

Så det är inget snack om att vi är stolta över vår egen produktion! Svenskproducerad grön kavlingsmarsipan i elva färger.

Det här producerar vi i Marsipanfabriken:

  • Kavlingsmarsipan
  • Vaniljkräm
  • Kaffebrödsfyllningar
  • Saffransextrakt

 

/media/49977/operator-headset.jpg

Försäljning och Kundservice

Måndag-Torsdag 7.00-16.30. Fredagar 7.00-16.00
Skicka e-post
010-206 77 95