Food service
Sujuva kumppani toimialalle
Allt för hantverksglass och gelato

Lägg till gelato till ditt utbud – enkelt och smidigt
Tillsammans med PreGel, en världsledande leverantör av gelatoprodukter, erbjuder vi erfarna som nybörjare inom gelato möjligheten att få en lönsam och smidig försäljning av glass.
Kobia saluför hela sortimentet från italienska PreGel, tillsammans med alla övriga ingredienser och råvaror du behöver för gelato. Exempelvis puréer från Boiron, smakpastor från Dreidoppel, emballage och tillbehör som toppings, choklad, kakao, fryst frukt, bär eller nötter. Vi distribuerar till hela Sverige.
Exempel på vad vi erbjuder

Färskvaror och basprodukter
Du som vill jobba helt från grunden med din hantverksglass hittar färskvaruprodukter som grädde, mjölk och yoghurt hos oss ihop med basprodukter för hantverksglass som mjölkpulver, dextros och torrglykos.

Glassbaser och hjälpartiklar
Produkter för rationell produktion och hjälp-artiklar som varm- och kallbaser, texturgivare och emulgatorer

Smaksättare
Här hittar du premiumprodukter som pistagepasta, tahiti-vaniljpasta och piemonte hasselnötspasta. Vi har även smaksättare för glass som puréer, fruktbaser och glasspastor, vaniljstänger, choklad och kakao.

Toppings, såser och strukturgivare
Vi har en mängd olika topping och såser för gelato. Här hittar du även produkter som ripplas ner i glassen för smak och struktur, exempelvis kaksmulor eller fruktkompotter.

Våfflor och tillbehör
Vi har alla kringartiklar som behövs för servering och försäljning av hantverksglass. Portionsbägare, större bägare, glass-spadar och andra serveringsartiklar. Strutar, våfflor och strössel.
Gelato-experterna till din hjälp



Robert's Coffee Gelato Factory
Ensimmäisenä kahvilaketjuna aitoa gelatoa Suomessa
Vår gelatotjänst
Tre steg till rätt glass
Varm- eller kallprocess?
Gelato kan du göra på två sätt. PreGel har baser för både kall- och varmprocess. Den kalla passar bra vid framställning i mindre skala med snabb omsättning. Den varmprocessade glassen kräver pastörisator men ger då en fylligare glass med längre hållbarhet och bättre ekonomi. Till sorbet använder man enbart kallprocessade baser.
Smaksättning
När du blandat glassbaserna smaksätter du dom på olika sätt. Här finns det antingen PreGel Glasspasta/Classic Paste som används till vanilj, nöt- eller choklad. PreGel Fruktpasta/Forte Frutta finns i många smaker och används till fruktsmakande glass. Du kan även smaksätta mer avancerat med Boiron fruktpuréer eller smakpastor från Dreidoppel.
Gör klart glassen
Nu ska glassen köras i glassfrysaren. Det tar ca 8 minuter för en batch att förvandlas till glass. När du tömmer ut den färdiga glassen ur maskinen finns möjlighet att ytterligare dekorera och smaksätta genom att vända i PreGel toppings eller Arabeschi, som är riktigt högkvalitativa toppings i frukt, nöt- eller chokadsmaker. Därefter chockfryser du glassen för bästa hållbarhet.
Våra gelato-partners

Tutustu gelato-kumppaneihimme


Är du intresserad av gelato? Lämna ett meddelande eller kontakta oss.
