Du använder en gammal och utdaterade webbläsare.
Vänligen hämta en säker och modernare webbläsare.
Chrome Ladda ner
Firefox Ladda ner

Jag vill fortsätta till Kobia.se ändå »
Avbryt Sök

Tips i tider med hemmasittande kunder

Fika är sedan länge rotat som någonting positivt och lustfyllt i den svenska kulturen. Nu i oroliga tider där människor undviker social kontakt så behövs det som allra mest! Här är några tips som kan hjälpa dig att driva försäljning i denna märkliga och allvarliga tid.
söndag 31 maj, 2020

Flytta verksamheten utomhus!

Utomhusevent, foodtrucks, matvagnar, matluckor, drive-trough… Alla tillfällen där människor känner att dom inte behöver trängas är positivt.
Begränsa antalet besökare i butiken och låt kunderna köa utomhus. Ha lite musik på och se över utomhusmiljön för att skapa god kö-stämning.
Starta upp uteserveringen. Erbjud filtar och påtår för frusna.
Kan du ställa upp en försäljning på ett nytt ställe? Friluftsområden, promenadstråk och parker är välbesökta nu. Likaså bostadsområden där många jobbar hemifrån.
Låna Kobias stenugns-foodtruck! Prata med din säljare. Vagnen står just nu i Västra Frölunda men kan transporteras. Den går utmärkt att baka pizza i också!

 

Take away

Leverera godsakerna till hemmafikande kunder. Att hålla sig isolerad är tråkigt och fika kommer att behövas!
Be kunderna ringa in sina beställningar och packa ihop det för smidig avhämtning, kanske mot swish-betalning?
Har du lyckats lösa frågan med hemleveranser så kan du erbjuda dina kunder att skicka frukostpaket, fika och godsaker till varandra. De flesta känner någon som håller sig hemma och kan behöva muntras upp med något gott, en tårta kanske?
Behöver du något att packa i? Vi har många bra take-away förpackingar. Se aktuellt utbud i https://shop.kobia.se

 

Lokala samarbeten

Ta hjälp av dina grannar! Att jobba tillsammans är nu viktigare än någonsin. Kan du och dina lokala grannverksamheter hjälpa varandra på något sätt?
Leverera till lokala matbutiken.
Starta samarbeten med restauranger, blomsterbud eller andra som levererar. Håll ihop!

 

Jobba över frys

I dessa tider kan försäljningen bli svårare att överblicka än vanligtvis. Att jobba över frys kan vara ett sätt att snabbt kunna fylla på ett begränsat sortiment.
Franska tårtor – tinar på några timmar. Behöver du receptinspiration se tidigare nummer av Frestelser eller titta i Kobia Receptservice.
Bake off – Vi har ett brett sortiment med olika grad från ojästa degämnen till helt färdiga produkter att fylla på med snabbt.

 

Kommunikation!

Det går fort just nu och förutsättningarna ändras hela tiden. Kommunicera med dina kunder via digitala kanaler om dina erbjudanden, öppettider med mera. Försök att hålla en positiv anda! Fika och bröd är njutningsfullt och kämparanda kommer premieras. Jobba i lokala facebookgrupper och håll din instagram och facebooksida uppdaterad. Många vill stödja sina lokala verksamheter nu.
Skylta upp utanför butiken med dina anpassade erbjudanden – Behöver du en tryckt skylt kan du använda vårat digitala designverktyg Kobia Print, där kan du snabbt designa en skylt med eget budskap. Den skickas färdigprintad till dig med post i valfri storlek.
Har du en äldre kundgrupp som inte nås av sociala media? Annonsera i lokaltidningen om du erbjuder hemkörning. Dela ut/sätt upp lappar i bostadsområden.
Visa på ditt eget stöd till behövande. Erbjud fri hemkörning till riskgrupper eller stötta lokala sjukvården i en pressad tid.

 

Informera kunderna och anpassa sortimentet

Bröd kan frysas! Det är det inte alla som tänker på. Erbjud att skiva upp brödet om kunden önskar så är det lättare att plocka ut från frysen sedan eller anpassa sortimentet med mer portionsbröd och bullar.
Lyft fram de av dina produkter som går att lagra ett tag! Småkakor och kondisbitar håller länge hemma - packa ihop blandade ”hemmafika”-burkar eller påsar.
Värna lite extra om dom som kommer och handlar, kundrelationer är extra viktiga nu. Skriv personliga hälsningar på din take away eller skicka med någon liten extra godsak i påsen.
Plasta eller packa in brödet i påsar för att öka hygien-nivån och berätta att du gör det på sociala media för att visa på din anpassning.