Du använder en gammal och utdaterade webbläsare.
Vänligen hämta en säker och modernare webbläsare.
Chrome Ladda ner
Firefox Ladda ner

Jag vill fortsätta till Kobia.se ändå »
Avbryt Sök

Kobia har nu ny ägare i Leipurin Group

Förvärvet kommer att innebära flera fördelar för dig som är kund.
lördag 31 december, 2022

Aspos dotterbolag Leipurins förvärv av hela aktieinnehavet i Kobia AB från svenska Abdonkoncernen (se pressmeddelande från 30/5) har nu fått konkurrensmyndighetens godkännande i Sverige och transaktionen aktualiserades den 1 september 2022. Förvärvet möjliggör ett omfattande internationellt samarbete mellan Sverige, Finland och de baltiska
länderna. Helheten erbjuder leverantörerna en intressant öppning till respektive lands marknad och du som kund kommer att dra nytta av en stark partner på den globala råvarumarknaden.

Förvärvet medför bland annat följande fördelar för dig som gör affärer med oss:

• Ökad logistik och inköpseffektivitet. Som en stark aktör i Östersjöregionen och med ökade volymer kommer Kobia, i Leipurin Group, att säkerställa högsta kvalitet och effektiva inköps och logistiktjänster ihop med konkurrenskraftiga produkter.

• Sortiment och leverantörsfältet expanderar och utvecklas. Utöver nuvarande
sortiment drar Kobias kunder nytta av produkter och tjänster från Leipurins internationella leverantörsnätverk inom bagerioch livsmedelsindustri. Detta kommer att komplettera Kobias nuvarande sortiment i Sverige.

• Våra experter kommer att fortsätta betjäna kunder lokalt i Sverige. Vi hoppas på ett utökat samarbete och ökade synergier för att kunna fortsätta att tillföra branschkunnande, marknadskunskap och utmärkt kundservice till lokala bageri, konditori och livsmedelsindustrikunder betjänade av båda företagen i över 100 år.

Vi är glada över möjligheten och förmånen att kunna erbjuda våra kunder fortsatt ypperlig lokal service och samtidigt vara en del av Leipurins internationella växande verksamhet. Vårt säljteam kommer så fort som möjligt att kommunicera hur funktioner, sortiment och tjänster kommer att utvecklas.


Vänliga hälsningar
Ulf Malmsten, VD Kobia AB
Heli Arantola, VD Leipurin Group