Du använder en gammal och utdaterade webbläsare.
Vänligen hämta en säker och modernare webbläsare.
Chrome Ladda ner
Firefox Ladda ner

Jag vill fortsätta till Kobia.se ändå »
Avbryt Sök

Kobia förvärvas av Leipurin

Vi är stolta att meddela att vi inom några månader får nya ägare i finska Leipurin Group.
fredag 3 juni, 2022

Kobia AB har varit en lönsam del i Abdon Group AB sedan början av 1980-talet, där även företag som Finax, Björnekulla och Abdon Mills ingått. Ett ägande över imponerande 42 år.

Familjen Abdon, som de senaste åren stått inför ett generationsskifte, beslutade 2021 att renodla sin verksamhet och söka en ny och mer aktiv ägare till Kobia.

Leipurin och Kobia har liknande rötter och en lika lång historia – båda företagen grundades av bagare och konditorer som inköpsorganisationer. Båda företagen är idag starka och omtyckta aktörer på sina marknader.

Genom Leipurins förvärv blir vi nu en del av en betydande aktör i hela Östersjöregionen och tillsammans kan vi verka för en marknadsledande position i Norden. Företagen känner varandra sedan tidigare och har en bra bild av varandras styrkor, kompetenser och resurser. Vi anser att det finns mycket i båda företagen som kompletterar den andras position. Detta kommer gagna våra kunder både i Sverige och på andra Leipurin-marknader.

Den nya Leipurin-koncernen kommer vara verksam i Sverige, Finland, Estland, Lettland, Litauen och Ukraina. Verksamheterna i Ryssland, Belarus och Kazakstan kommer att säljas.

Bredden kommer att erbjuda båda företagens leverantörer intressanta ingångar till respektive regions marknad. Kunder inom bageri-, konditori och livsmedelsindustri kan här dra nytta av en stark partner på den globala råvarumarknaden.

Förvärvet inväntar ett godkännande av konkurrensmyndigheterna i Sverige och Finland och väntas bli godkänt i slutet av augusti.

Vi har stora förväntningar på vår nya organisation och grupp samt möjligheterna att utveckla vår verksamhet till att bli en ännu starkare partner för alla våra kunder.

Vänliga hälsningar
Ulf Malmsten, VD Kobia AB
Heli Arantola, VD Leipurin Group

För mer information se även Leipurin Groups ägare Aspo’s pressmeddelande