Utveckling från Lesaffre
Den skållade surdegen Zavarka förhöjer smaken på matbröd och ger en betydligt längre naturlig färskhållning.
Genom en ny framställningsprocess där surdegen skållas, skapas möjlighet att förenkla bakningen. Surdegsbrödet får naturligt längre hållbarhet och en rikare smak.
Kort förklarat går framställningsprocessen av Livendo® Zavarka ut på att surdegen skållas och då gelatiniserar stärkelsen i mjölet. Skållningen bidrar till att stärkelsen bryts ned till bitar mindre än mjölets egna enzym. Som ett resultat bildas både polysackarider och glukos vilket bryter den kristallina strukturen i stärkelsen. För det bakade brödet innebär det en kraftigt fördröjd retrogradering, alltså hindrat åldrande ihop med en höjd vattenretention, alltså förmåga att binda vatten. I slutändan resulterar det i ett mycket saftigt surdegsbröd med en naturligt lång hållbarhet helt fritt från onödiga tillsatser.
Kobia art.nr: 11028 - LESAFFRE/LIVENDO Skållad surdeg zavarka classic, 10 Kg
Skållad surdeg med råg som kan användas i alla typer av degar. Produkten är enkel att dosera och tillför en naturligt förlängd färskhållning och ökad smak till alla matbröd.
Kobia art.nr: 11029 - LESAFFRE/LIVENDO Skållad surdeg zavarka oat, 10 Kg
Skållad surdeg med havre som kan användas i alla typer av degar. Produkten är enkel att dosera och tillför en naturligt förlängd färskhållning och ökad smak till alla matbröd.
Kobia art.nr: 11027 - LESAFFRE/LIVENDO Skållad surdeg zavarka multigrain, 10 Kg
Skållad surdeg med multigrain/olika fröer som kan användas i alla typer av degar. Produkten är enkel att dosera och tillför en naturligt förlängd färskhållning och ökad smak till alla matbröd.
Läs mer om produkterna i Kobia Frestelser #3 eller kontakta din säljare
Beställ produkterna i vår e-handel eller via Försäljning och kundservice 010-206 77 95